Časový odhad smrti

13. října 2007 v 22:33 | Neana |  **Kriminalistika**
• Tělesná teplota klesá o dva stupně jednu hodinu po smrti a pak pů stupně každou hodinu. Při zjišťování času smti se používá pět základních faktorů:

1) LIVOR MORTIS: tělo se zbarví do červena/fialova/modra za půl hodiny po smrti
2)RIGOR MORTIS: tělo začíná za dvě hodiny po smrti tuhnout, po šesti až dvanácti hodinách je ztuhlé úplně a po 36-48 hodinách se zase uvolňuje (záleží na klimatu)
3)OBSAH ŽALUDKU: zažívací pochody je těžké vypočítat, ale je možné určit co mrtvý jedl naposledy
4) MNOŽSTVÍ MĚKKÝCH TKÁNÍ, KTERÉ JEŠTĚ ZŮSTALY: to se většinou probírá s forenzním antropologem kvůli detailům.
5)ENTOMOLOGICKÉ FAKTORY: přítomnost hmyzu (zejména masařek) a jejich forem (vajíčka, larvy, kukly a dospělci) mohou výrazně pomoci při odhadování času smrti, protože každý jednotlivý druh hmyzu má specifický generační čas.
Zdroj:bohužel nevím, protože jsem si to odněkud opsala do svýho kriminalistickýho bloku už před nějakým časem...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama